09 april 2010

Nieuwsbrief

Voor U Anders gelezen/geschreven

Ma libido pourtant si parfaite...
Est finalement partie en retraite.
Mes jours de gloire sont révolus.
Ma libido ? Finie, foutue !
Ce par quoi tant de femmes ont joui,
Ne sert maintenant qu'à faire pipi.
Y'avait un temps où, la coquette
Sortait hors de mes bobettes.
Aujourd'hui, c'est presqu'une corvée
Simplement de la retrouver.
C'en était même embarrassant
D'la voir grimper en l'air tout l'temps,
Même le matin quand j'me rasais,
Le nez bien haut, elle me regardait.
Et comme j'avance dans la vie,
Je sens comme une nostalgie,
De voir maintenant cette pauvre chose
Me regarder les pieds quand je me chausse

Elke gelijkenis … bla bla bla, is puur toeval

Wie wil weten hoe een krant op objectieve en neutrale wijze toch kant kiest, moet kijken naar de experts die ze aan het woord laat. Tom Naegels (dS 03/04) Dat hijzelf deel uitmaakt van een mediamacht die kant kiest lijkt geen probleem te zijn.

DM Yves Desmet: Een van de meest merkwaardige neveneffecten van de rel rond de verhinderde lezing van Benno Barnard is dat plots iedere moslim een micro onder de neus wordt geduwd en vervolgens openlijk afstand moet nemen van de gevoerde actie. (…) Ik ben Vlaming, maar moet ik me daarom verontschuldigen voor of afstand nemen van iedere van de pot gerukte verklaring van Philip Dewinter? Ik ben Belg, moet ik daarom afstand nemen van de uitlatingen van Olivier Maingain? Wordt aan katholieken gevraagd om afstand te nemen van Opus Dei? Wordt aan alle voetballers gevraagd om afstand te nemen van de tackle van Witsel? (…) Wat willen we eigenlijk? Dat moslims niet meer de straat op mogen zonder een badge met 'Ik veroordeel extremisme en Al Qaida' op hun kleding gespeld? Dat ze iedere ochtend op de openbare omroep de dag beginnen met een symbolische knieval? De integratie zal pas lukken als moslims als autonome individuen worden beschouwd, en niet als atomaire, identieke onderdelen van één groot en ingebeeld moslimlichaam. Door de begrippen 'verontschuldigen en knieval' op één hoop te gooien met afstand nemen verzwakt hij zijn argumentatie. Overigens is afstand nemen evenmin hetzelfde als iemand dood zwijgen. Ook dat is kortzichtig.

Communautair dossier

Het wordt tijd dat Dehaene zijn ei legt want de geruchtenmolen begint op volle toeren te draaien. Het laatste wat ik hoorde uit betrouwbare bron is dat er nog helemaal géén klaar voorstel op tafel ligt.

Binnenland

Waals Gewest heet nu Wallonië (Waals weekblad)
Het Waals Gewest heet voortaan gewoon Wallonië (behalve in enkele officiële stukken). Het logo is de Waalse haan, het motto is: Terre d'accueil. Dat heeft de Waalse regering deze week besloten. Ook is Namur-stad nu officieel aangewezen als hoofdstad van Wallonië. Bron: L'Echo

In de anders gelezen wees ik op de onvoltooide hervorming van Justitie. Blijkt nu dat het nog erger is. De eenheidsrechtbank die door specialisten noodzakelijk is voor de verbetering komt er niet maar wat te denken van volgende maatregel: de Nederlandstalige arbeids- en handelsrechtbank van Leuven wordt samengevoegd met de tweetalige rechtbanken van Brussel. Dit is een grote stap achteruit in plaats van vooruit. Waar blijven de Vlaamse politici-juristen om dit aan te klagen?

Buitenland

In de vorige nieuwsbrief was er nogal aandacht voor de sharia4belgium webstek, die er ondertussen niet meer is. Maar gelukkig is de wereld meer dan België. In bijlage een uitgebreid en zeer interessant artikel dat verscheen in Knack van Muhammad Tahir-ul-Qadri. Onder de titel 'Terroristen gaan niet naar het paradijs maar naar de hel'. Het volledig artikel in bijlage voor de e-abonnenten.

Obama en Medjeved zijn de nieuwe vredesduiven. Ze zullen binnen een tiental jaar elk nog maar 1550 opgestelde kernwapens hebben. Maar de uitspraak van Obama dat de USA landen die zelf geen kernwapens hebben niet zullen aangevallen worden met kernwapens is psychologisch een goede stap vooruit. Alleen Israël, … moeten zich zorgen maken.

Mop van de week

Een man staat voor de rechter omdat hij zijn vrouw heeft doodgeslagen.
Rechter: 'Dat is een zwaar misdrijf, als u verzachtende omstandigheden kunt aantonen wordt de straf niet zo hoog'.
De man: 'Ze was dom, ik móést haar gewoon doodslaan'.
De Rechter: 'Dat is niet echt een verzachtende verklaring van u, als u niet levenslang achter de tralies wilt zult u met iets beters moeten komen.'
Waarop de man verklaart: We woonden in een flat. Op de 2e verdieping woonde een gezin met 2 kinderen, het was gewoon zielig. Ze waren heel klein. De zoon van 12 was maar 90 cm en die van 19 was maar 85 cm . Op een dag zei ik tegen mijn vrouw 'dat is toch zielig hè, die kinderen van het tweede.'
Ja', zegt mijn vrouw, 'dat zijn pyrineën '. Ik zeg: 'je bedoelt pygmeeën'.
‘Nee', zegt ze, 'pygmeeën dat is wat onder de huid zit waar je sproeten van krijgt'.
Ik zeg: 'dat is pigment'. ‘Nee', zegt ze, 'pigment dat is waar de oude Romeinen op schreven'.
Ik zeg: 'dat is perkament'. 'Nee', zegt ze, 'perkament is een stukje van iets.'

'Edelachtbare U kunt zich voorstellen dat ik niet van plan was te zeggen dat het fragment is. Ik ging dus in de zetel zitten en las mijn krantje. Plotseling komt mijn vrouw met het volgende, en ik denk: ze is rijp voor het gesticht...'
'Schat kijk eens', ze laat een vertaling van een tekst zien, ze volgt avondschool Frans. 'Het zonnedak van de handtas was de lerares van pooier 15.'
Ik neem haar oefenboek en zeg: 'Maar schat, daar staat: 'La Marquise de Pompadour est la maitresse de Louis XV.' Dat betekent: De Markiezin van Pompadour was de minnares van Lodewijk de 15e'.
'Nee' zegt mijn vrouw, 'La marquise: het zonnedak, Pompadour: de handtas, la maitresse: de lerares, Louis XV: de pooier.' Ik zal dat toch weten, ik heb vroeger voor mijn Franse bijlessen een legionair gehad.
Ik zeg: 'je bedoelt een lector'. 'Nee', zegt ze, 'Lector is een griekse held'.
Ik zeg: 'dat was Hector en dat was een Trojaan'. 'Nee', zegt ze, 'Hector is een vlaktemaat'.
Ik zeg: 'dat is een hectare'. 'Nee', zegt ze, 'hectare is een godendrank'.
Ik zeg: 'Dat is nektar'. 'Nee', zegt ze, 'dat is een rivier in zuid-Duitsland'.
Ik zeg: 'dat is de Neckar'.

Mijn vrouw: 'Ken jij dat lied niet 'Gauw graas ik aan de Nektar, gauw graas ik aan de Rijn', dat heb ik pas nog met mijn vriendin in de auto in duo gezongen'.
Ik zeg: 'in duet'. 'Nee', zegt ze, 'duet is als twee mannen met een sabel vechten'.
Ik zeg: 'dat is een duel'. 'Nee', zegt ze, 'duel is als een trein een donker gat inrijdt. 'Edelachtbare...toen heb ik die kandelaar gepakt en...'

Even stilte... Dan zegt de rechter: 'Vrijspraak! Ik had ze bij Hector al doodgeslagen!'

Tot ziens,
Pjotr

Geen opmerkingen: