26 november 2010

Nieuwsbrief

Voor U Anders gelezen/geschreven

Wie zag de show van Kommilfoo, waarin de broers Walschaert het leven andersom voorstellen? Hier een ander voorbeeldje toegestuurd door een lezer:
Heb je er wel eens aan gedacht wat er gebeurt als je achterstevoren zou leven?
Lijkt me veel leuker. Om te beginnen sta je op uit de dood, een spectaculair begin... als je uit de kist stapt word je verwelkomt door je familie en beste vrienden, die hoef je dus niet meer uit te zoeken... en ze hebben allemaal een bloemetje meegenomen. Dan mag je een jaar of 20 lekker doen waar je zin in hebt, kaarten, tuinieren, af en toe een uitstapje aan halve prijs, iedere dag een paar borrels en elke maand kassa kassa...pensioen.
Op een dag staat er ineens een vent voor je deur met een gouden horloge. Die biedt je meteen een goed betaalde job. Naarmate de jaren voorbijgaan,krijg je ook steeds meer zin om te werken, je voelt je ook steeds beter, je kan zoveel roken als je wil, want je longen worden steeds schoner. Je kan drinken wat je wil, de katers worden steeds kleiner. Je raakt je buik kwijt zonder dat je er iets voor hoeft te doen. In het begin heb je maar 1 keer sex per jaar, maar op 't laatst 10 keer per week. Op een gegeven moment moet je naar school maar je weet alles al, dus je doet geen flikker. En de laatste jaren van je leven kan je lekker in de zandbak spelen, zeuren en ambetant zijn, en je kan snoepen wat je maar wil want al je tanden ben je toch weer kwijt. Dan nog een paar maanden aan een vrouwenborst sabbelen, nog 9 maanden in de warme moederschoot, en daarna verdwijn je in één allesverzwelgend, gelukzalig orgasme.

Communautair dossier

Zou er nu echt nog iemand zijn die gelooft in de onderhandelingen? Het ligt er zo vingerdik op dat Caroline Gennez via een succes van Vande Lanotte vooral goed wil scoren bij de komende verkiezingen.

De lach van Di Rupo toen hij zei voor de camera dat Johan groot werk geleverd had maar dat er nog veel tijd nodig was, is niet meer komisch maar hilarisch. Uitroken.

dS: Johan Vande Lanotte zijn voorstel voor de financieringswet kan kwalijke gevolgen hebben voor Vlaanderen. Dat stelt Vlaams minister-president Kris Peeters vandaag in een gesprek met De Standaard. De deelstaten krijgen immers extra bevoegdheden, maar ontvangen slechts 90 procent van de bijbehorende middelen. Op die manier wentelt de federale overheid een deel van haar saneringsinspanning af op de deelstaten, luidt het.
Reactie van Moureaux: PS-ondervoorziter Philippe Moureaux betreurt de kritiek van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) op de nota van bemiddelaar Johan Vande Lanotte. "Peeters valt aan met de voeten vooruit", zei Moureaux op Bel-RTL. "De nota is verre van het aards paradijs, maar als we willen slagen, moeten we niet allemaal beginnen met uit te wijden over wat er in ontbreekt."

Binnenland

dS: 34.445 bedrijven dienen geen belastingaangifte in. OPVALLENDE VERSCHILLEN TUSSEN GEWESTEN
Blijkt dat er tienduizenden zijn die zelfs geen aangifte indienen. Hun aantal groeit jaar na jaar aan, zo blijkt uit de jongste cijfers. CD&V-kamerlid Hendrik Bogaert vroeg de cijfers op bij minister van Financiën Didier Reynders (MR). Daaruit blijkt dat vorig jaar 34.445 bedrijven geen aangifte van de vennootschapsbelasting deden. In 2008 waren het er 32.019, in 2007 30.474. (…)Er is wel een opvallend verschil tussen de gewesten: Vlaanderen heeft ongeveer dubbel zoveel bedrijven als Wallonië, maar dat verschil is nauwelijks te zien in de cijfers: Vlaanderen telt 12.836 bedrijven die geen aangifte indienen, Wallonië 10.917 en Brussel 10.692.

DM: Wanneer gekeken wordt naar gegevens over de 4.000 ondernemingen met de grootste omzet ter wereld, blijken de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Japan, Zweden, Italië, Zwitserland, Spanje, België en Luxemburg tot een net van landen te behoren die bij een individuele economische crisis wereldwijd de zwaarste economische schade zouden aanrichten. Indien gekeken wordt naar import/export-gegevens, komt België opnieuw voor in het lijstje, dat in dit geval bestaat uit China, Rusland, Japan, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Italië, Duitsland, België, Luxemburg, de VS en Frankrijk. Dat China in het tweede lijstje staat, komt doordat een groot deel van het Chinese handelsvolume afkomstig is van dochterondernemingen van Westerse bedrijven in China.

Geen Sonterklaas maar de zwarte piet is daar al (via La Libre B, maar bestemd voor Vlaanderen):
Le conciliateur pense arrêter sa mission s'il n'y a pas de signe de progrès. Il veut poursuivre sa mission à condition que le président de la N-VA, donne des signes clairs qu'il veut un accord, rapporte Het Nieuwsblad vendredi sur base de sources proches du sp.a. Johan Vande Lanotte veut savoir si Bart De Wever veut clairement un accord de gouvernement. Si ce n'est pas le cas, il arrêtera sa mission de conciliateur.
Les socialistes flamands accusent Bart De Wever d'opter pour une stratégie de pourrissement. Bart De Wever minimiserait chaque avancée afin de créer un climat négatif. Les socialistes sont convaincus que la N-VA veut finalement dire "non". "Pas parce qu'ils veulent aller aux élections mais parce qu'ils rêvent d'un gouvernement sans N-VA pour pouvoir poursuivre les critiques". Dat de socialisten met alles akkoord zijn en het Belgisch establishment alle truken van de foor gaat gebruiken om de weldenkende Vlamingen te beïnvloeden hoort bij het slecht politiek theater. Blijkbaar heeft men nog niet door dat de tijd van het onzalig Belgisch compromis voorbij is.

Buitenland

DT: De kans is groot dat er toch nog een doorbraak komt in de discussie over het Europees patent. Om het verzet van Spanje en Italië te omzeilen, zou een beroep gedaan worden op de procedure van ‘versterkte samenwerking’, de mogelijkheid om met een groep landen vooruit te lopen op de Europese wetgeving. EU-voorzitter België zou zo toch nog een succesje boeken, na maandenlange vruchteloze pogingen een akkoord te vinden met 27 lidstaten.
Zweden, Nederland, Slovenië, het Verenigd Koninkrijk en Ierland vroegen België gisteren de procedure op te starten. Duitsland maakte duidelijk dat het mee zou stappen in zo’n versterkte samenwerking. Ook Frankrijk klimt aan boord. De betrokken landen voelen zich gesterkt door een juridisch advies van de EU-Raad. Dat stelt dat de speciale procedure doenbaar is en geen belemmering vormt voor de interne markt.

DT: De obligatiefondsen hebben vorig kwartaal liefst 80 procent van de netto-instromen in de Europese fondsen voor hun rekening genomen. De fondsenindustrie genoot 46 miljard euro aan netto-instromen, en daarvan vloeide 37 miljard naar de beheerders van obligaties. De aandelenfondsen moesten het stellen met een netto-instroom van amper 4 miljard. Een en ander blijkt uit cijfers van de Europese fondsenvereniging Efama. Wie een graantje wil meepikken kan nu al meer dan 10 % netto rente bekomen op staatsobligaties. BNP Paribas weigert mij deze producten aan te bieden maar bij Dexia kon dat wel. Een risico dat een land de uitbetalingen staakt is niet ondenkbeeldig maar dan zal er ook geen euro meer zijn.

Mop van de week

Un enfant reçoit une taloche de la voisine. La mère, furieuse, va voir la voisine pour avoir des explications. Pourquoi as-tu frappé mon fils ? Il m'a traité de grosse.
Et penses-tu que le frapper va te faire maigrir ?

Un homme vient de mourir. Aux funérailles, le curé se répand en éloges pour le défunt: Un bon mari, un bon chrétien, un père exemplaire... La veuve se penche vers son fils et lui dit à voix basse: Va donc voir dans la tombe si c'est bien ton père.

On frappe à la porte : Bonjour, Monsieur, voulez-vous nous faire un don pour les maisons de retraite ? Et le vieux de s'écrier: Germaine, mets ton manteau et prépare ta valise !

Tot ziens,
Pjotr

Geen opmerkingen: