27 november 2009

Nieuwsbrief

Voor U Anders gelezen/geschreven

HLN: Wetenschappers knoeiden met info over klimaatverandering
Computerhackers hebben een server van een gerespecteerd Brits onderzoeksinstituut over klimaatverandering gekraakt en duizenden privé e-mails van Britse en Amerikaanse topwetenschappers en documenten op internet gezet. Uit de gepubliceerde informatie zou blijken, dat sommige wetenschappers informatie over klimaatverandering hebben gemanipuleerd. Dat meldden Britse en Amerikaanse media.
In een van de e-mails suggereert Phil Jones, directeur van de gerenommeerde afdeling klimaatverandering (CRU) van de universiteit van East Anglia, om een "trucje" te gebruiken om informatie over temperaturen te manipuleren om zo temperatuursdalingen "te verbergen". Een andere e-mail zou gaan over het manipuleren van klimaatpublicaties door sceptische wetenschappers, door een panel, dat de informatie controleert, samen te stellen dat bestaat uit wetenschappers "die weten wat ze moeten doen". Ook wordt gesproken over cijfers die in een VN-rapport "geperst moeten worden". Jones heeft ontkend dat hij heeft gepoogd informatie te manipuleren.
De CRU houdt veranderingen in temperatuur op de lange termijn bij en speelt een belangrijke rol in het verzamelen van informatie voor rapporten van de Verenigde Naties. (anp/sps)

Communautair dossier

De BHV saga en Brussel
In een recent telefoongesprek met een journalist van De Standaard vroeg ik hem waarom DS niet eens op een eenvoudige manier duidelijk maakt over wat BHV eigenlijk gaat. Hij vond het een goed idee en zie in DS van 24/11 wordt de ganse bladzijde gewijd aan BHV: ‘Brussel-Halle-Vilvoorde als gordiaanse knoop’. Maar tot mijn grote verbazing maakt dit artikel niets duidelijker, integendeel onduidelijkheid is troef. Zo wordt nergens vermeld dat kandidaten uit ‘la profonde Wallonie’ zich kunnen laten verkiezen in Affligem en Galmaarden. Integendeel men laat uitschijnen dat er slechts een wisselwerking is tussen Vlaams Brabant en Brussel. Citaat in DS : Het gevolg is dat BHV de enige kieskring is waar bij federale verkiezingen zowel Nederlandstalige als Franstalige partijen deelnemen. In de praktijk komt dat erop neer dat Franstalige partijen stemmen kunnen ronselen in Vlaanderen en dat Vlamingen die in Brussel wonen, kunnen stemmen voor Vlaamse kandidaten uit Halle-Vilvoorde.
In DS van de volgende dag mag Peter De Graeve (VVB) dan toch een beetje weerwerk bieden ‘Mythes rond BHV’. Maar het gaat om een ‘opinie’ terwijl een journalist die wel verondersteld wordt aan ‘objectieve en inhoudelijk sterke journalistiek’ te doen blijkbaar niet slaagt in zijn opdracht.
Conclusie: DS doet zijn reputatie van degelijke krant opnieuw geen eer aan. Ik heb dan maar de presentatie van BHV die ik de A.N. abonnenten reeds opstuurde overgemaakt aan de journalist in kwestie en voorgesteld dat men er een ‘beeldverhaal’ zou van maken. Het zal niet misstaan tussen de andere foto’s, beelden mét een maatschappelijke inhoud heeft, wat niet kan gezegd worden van de meeste andere foto’s.

In DM online vond ik wel een duidelijker uitleg (maar niet van een journalist).
Het B-H-V-varkentje zal niet een-twee-drie gewassen zijn
Om het B-H-V-vraagstuk alsnog op te lossen wordt in de Wetstraat steeds meer rekening gehouden met een terugkeer naar het oude kiessysteem met kleinere, arrondissementele kieskringen (DM 25/11). N-VA-Kamerlid Ben Weyts geeft argumenten waarom dat niet kan. (Het volledig artikel bij de e-nieuwsbrief).

De Tijd maakte een mooi overzichtje van de BHV saga sinds op 13 mei 2004 “De voorzitters van de Vlaamse ‘paarse’ regeringspartijen Dirk Sterckx (Open VLD), Steve Stevaert (sp.a) en Els Van Weert (Spirit) ondertekenen een verklaring waarin ze beloven de splitsing van de kieskring BHV op de federale politieke agenda te zetten. Die splitsing moet tegen eind 2004 gerealiseerd zijn".

Doorbraak (VVB) publiceert een interessant overzicht onder de titel “BHV Van Streuvels tot 2009”. In bijlage voor de abonnenten.

Binnenland

La Dernière Heure
Islam normen in Belgische gevangenissen? In een democratie beslist de meerderheid. Behalve als het over Vlaamse verzuchtingen gaat.
'Les citoyens ne sont généralement pas au courant de ce qui se passe dans leur pays, parce que les médias se taisent parfois là où ils devraient s’exprimer. Le journal « La Dernière Heure » n’a apparemment pas respecté tout à fait le « politiquement correct », en dévoilant que la viande de porc a été supprimée des repas servis dans certaines prisons, comme à la prison de Forest-Bruxelles, et cela depuis plusieurs années. (.) Selon le journal la « Dernière heure », 8O% des détenus à la prison de Forest sont de confession musulmane. Voilà encore une information audacieuse, qui ne relève pas du « politiquement correct ». De telles informations sont rarement diffusées dans nos quotidiens belges et français. Cela ne va sûrement pas plaire au Mrax et à Kif-Kif.
Comme il est interdit de cuire de la viande de porc, dans des ustensiles de cuisine destinés à la cuisine halal, il faut deux cuisines séparées. Cela constitue évidemment un sérieux problème logistique et est trop coûteux. Pour résoudre ce problème, on a tout bonnement décidé de supprimer le porc jugé impur par l’islam pour tous les détenus'. Wie niet graag varkensvlees eet

Het rommelt alsmaar harder bij VB
Knack online: Marie-Rose Morel denkt na over haar politieke toekomst bij het Vlaams Belang. Morel pikt het niet dat Filip Dewinter haar niet eens het ondervoorzitterschap van de partij gunt, maar blijft voorlopig lid van de partij.
Morel vraagt zich af wat ze bij het VB nog te zoeken heeft als persona non grata zonder politiek mandaat noch titel. Valkeniers zit tussen twee vuren en zal wellicht nog een poging ondernemen om Morel te paaien, 'maar ik ben niet te koop', zegt ze.
Morel stapte in 2004 van de N-VA over naar het Vlaams Belang. Na vijf jaar lijkt het huwelijk voorbij.
Even meerekenen, verkiezingen 2009 Vlaams parlement:
Vlaams Belang: 628.564 stemmen + N-VA: 537.040 = 1.165.604 stemmen (28,34 %)
+ LDD: 313.176 = 1.478.780 stemmen (35,96%)
ter vergelijking: CD&V haalde als grootste partij 939.873 stemmen of 22,86%).
Begrijpelijk dat JL Dehaene en Co de ‘kleine partijtjes’ en de Vlaamse vleugel binnen CD&V willen monddood maken. Ook te begrijpen maar moeilijker: dat er volgens DS en LS maar 7 % nationalisten zijn onder de Vlamingen.
Geef die 628.564 stemmen terug aan de weldenkende Vlamingen!

Buitenland

Best betaalde trainers ter wereld
1. Scolari (Bunyodkor) 16,6 miljoen euro
2. Mourinho (Inter) 11,3 miljoen euro
3. Capello (Engeland) 8,8 miljoen euro
4. Ferguson (ManU) 7,6 miljoen euro
5. Ancelotti (Chelsea) 6 miljoen euro
6. Mancini (Geen club) 6 miljoen euro
7. Pellegrini (Real Madrid) 5,5 miljoen euro
8. Van Gaal (Bayern München) 5,2 miljoen euro
9. Hiddink (Rusland) 5 miljoen euro
10. Wenger (Arsenal) 4,8 miljoen euro
Men vraagt zich soms af of ... maar toch even bij stil staan: wanneer men de inkomsten van filmsterren zou vergelijken met bvb een topvoetbalploeg, dan is het niet zeker dat voetballers 'per kijker ' meer verdienen dan filmsterren. Misschien moeten de inkomlsten nog een beetje hoger?

Mop van de week

Examen de français en primaire (véridique) et drôle surtout.... Réponses d'élèves de primaire

1. Dans la phrase ''Le voleur a volé les pommes'', où est le sujet ? - En prison.
2. Le futur du verbe ''je baille'' est... ? je dors.
3. Que veux dire l'eau ''potable'' ? - C'est celle que l'on peut mettre dans un pot.
4. Qu'est-ce qu'un oiseau migrateur ? - C'est celui qui ne peut se gratter que la moitié du dos.
5. Que faire la nuit pour éviter les moustiques ? - Il faut dormir avec un mousquetaire.
6. À quoi sert la peau de la vache ? - Elle sert à garder la vache ensemble.
7. Pourquoi le chat a-t-il quatre pattes ? - Les 2 devant servent à courir, les 2 derrière à freiner.
8. Quand dit-on ''chevaux'' ? - Quand il y a plusieurs chevals
9. Qui a été le premier colon en Amérique ? - Christophe.

10. Complétez les phrases suivantes :
À la fin les soldats en ont assez... ...d'être tués.

Je me réveille et à ma grande surprise... ...je suis encore vivant.
La nuit tombée... ...le renard s'approcha à pas de loup.

11. Pourquoi les requins vivent-ils dans l'eau salée ? - Parce que dans l'eau poivrée, ils tousseraient tout le temps.

12. L'institutrice demande : Quand je dis «je suis belle», quel temps est-ce ? - Le passé, madame.

Tot ziens,
Pjotr

Geen opmerkingen: