13 augustus 2009

Nieuwsbrief

Voor U Anders gelezen/geschreven

Terwijl er in de gevangenis duizenden mensen wachten op hun eventuele veroordeling, lopen veroordeelden zo maar naar buiten. Een miserie is dat. Knack pakt uit met nogal sprekende cijfers: bijna de helft van de gevangenispopulatie zijn buitenlanders. En nu ze ook de weggelopen gasten terug oppakken zal daar in de nabije toekomst niet veel verandering in komen.

Anders gedacht: Zou er ook voor onze gevangenissen een ‘aanzuigeffect’ zijn?
'In verhouding ontsnappen er erg veel gevangenen uit de Belgische gevangenissen,' zegt SP.A-justitiespecialist Renaat Landuyt. 'We doen het zo'n acht keer slechter dan, bijvoorbeeld, Nederland. Het Europa van de misdaad bestaat. Reken maar dat het in het Europese criminele milieu al ruim bekend is dat je in België het gemakkelijkst kunt ontsnappen. We krijgen niet toevallig drie helikopters op bezoek in twee jaar tijd.'

Op mijn vraag aan de voorzitter van het Vlaams parlement Jan Peumans, of de eed niet moest rekening houden met de Vlaamse eigen juridische regelgeving, kreeg ik van zijn juridische diensten een omstandig antwoord. In essentie komt het antwoord hierop neer dat volgens het Arbitragehof (nu Grondwettelijk Hof) en uitspraken van de Raad van State in 1982 en 1989 de eedformulering ‘het gehele rechtsbestel op een synthetische en symbolische manier gekarakteriseerd wordt en dus ‘dat de eed wegens zijn aard geen volledigheid behoeft’. Waarvan akte.

Knack B Barnard: Allerlei mensen eisen mijn hoofd sinds ik in een krant geschreven heb dat Inch'Allah? van Filip Dewinter getuigt van een redelijk inzicht in onze multiculturele vrolijkheid. Bidt allen voor mij, zo zei ik - maar de strekking van Dewinters boek wijkt niet noemenswaardig af van de strekking van stukken en manifesten die Salman Rushdie, Bernard-Henri Lévy en Ian McEwan hebben gepubliceerd en ondertekend, om nog maar te zwijgen van de waarschuwende woorden van intellectuelen die de moslimwereld zijn ontvlucht - en die we maar liever in de steek laten omdat hun boodschap ons veel te zenuwachtig maakt. Die strekking luidt dat de islam als politieke ideologie een grote zwarte steen van mannelijke agressie, inktzwart obscurantisme en diepe achterlijkheid is, gericht tegen alles wat ons dierbaar is of zou moeten zijn.
Intellectuelen hebben in navolging van Hegel vaak een hekel aan feiten, maar de waarheid (die vervelende bijkomstigheid van hun bibliotheek) luidt dat er in de hele wereld geen enkel land met een islamitische meerderheid bestaat waar de minderheden de facto gelijke rechten hebben - gewoonlijk worden ze daarentegen gepest, gediscrimineerd of zelfs vermoord.

Onze Noorderburen ontgoochelen.
Wanneer zullen de Vlamingen nu eens leren dat in business goedgelovigheid en goed nabuurschap niet beloond worden. Tijd om de balans op te maken en vast te stellen of Nederland wel zo'n bovenbeste buur is. Ongetwijfeld zijn er Nederlanders beschaamd, maar ik vrees dat de meerderheid met een gerust gemoed de HST neemt dwars door België en de zware overbelaste camions die onze snelwegenwegen kapot maken (vooral richting Parijs) zullen zich daar al evenmin iets van aantrekken. Nu roept de Vlaamse minister-president de Nederlandse ambassadeur op het matje (amaai, zo te zien op TV zat die er tégen haar goesting bij) maar gaat Nederland het gesloten akkoord daarmee uitvoeren of niet? Geen Zeeuwse mosselen meer in Antwerpen, tja daar zouden wel enkele Zeeuwen van wakkeer liggen, maar boven de Moerdijk? We kunnen nog wel wat andere pesterijen bedenken die zouden pijn doen, maar of dat volwassen reacties zijn? Alleen wil ik de Nederlanders waarschuwen: pas op als de dokwerkers op straat komen …

In bijlage (enkel voor de e-abonnenten):
Het hof feliciteert in de twee talen de vrouwelijke volleybalploeg – 18 jarigen (2blz), waarin er welgeteld één Feanstalige speelster is. Ze zullen het nooit leren! Mijn gedacht: zouden ze slagen in de inburgeringstest? Whoever you are, shame on you.
Waarom de (economische) diplomatie faalt. DS publiceerde mijn (ingekorte) bijdrage op 11 aug. Wie het volledig en nadien nog aangevulde artikel wil lezen kan dat op http://anders-nieuws-extra.blogspot.com/ . Zo kun je zelf vaststellen in welke mate men de boodschap kan manipuleren.

Communautair dossier

Hoera, er is een oplossing op komst voor onze communautaire problemen. Zo laten Herman Van Rompuy, Steven Van Acker, Guy Van Hengel en enkele Franstalige ministers ons weten. Over BHV is een onderhandelde oplossing een stuk moeilijker volgens Van Rompuy, maar niet voor Van Hengel die het wel ziet zitten, net zoals onverbeterlijke Armand De Decker. Onderhandelen over BHV? Dat deed sommigen zoals Willy De Waele in zijn pen kruipen. Geen sprake van geven en nemen; de grondwet toepassen.
Ondertussen ijvert op de achtergrond de PAVIA groep rustig verder voor een federale kieskring en zijn de B plus adepten via hun activisten Sinardet en Co altijd paraat om hun mening ten beste te geven. Zo raakt alvast de Vlaamse publieke opinie steeds meer gesplitst!

Bij nader toezien blijkt echter dat er niet veel schot zit in de zaak. Aan Franstalige kant is er nog geen spat veranderd en aan Vlaamse kant is de enige evolutie het akkoord om niet te communiceren vooraleer er een overeenkomst is. Dat de compromissen uit het verleden niet zeer gnstig waren voor de Vlamingen maakt velen wantrouwig. Nochtans is vertrouwen het belangrijkste om een crisis, weze het economisch of politiek – te kunnen overwinnen. De schrik dat men alle ‘truuken van de foor’ zal toepassen om Vlaanderen opnieuw een ‘politiek’ compromis zonder maatschappelijk draagvlak aan te smeren is groot. Alert blijven is de boodschap.

Binnenland

DS GT Omdat besparen zo belangrijk is (volgens Herman Van Rompuy): - De oppositie schiet met scherp. Dat De Padt - bij de reshuffle van de federale regering gedegradeerd van minister tot regeringscommissaris - opnieuw schepen en OCMW-voorzitter wordt in Geraardsbergen (DS 31juli), is voor de SP.A een volledig fout signaal. 'Als je één van die mandaten - lokaal of als regeringscommissaris - ernstig neemt, kan je ze niet combineren. Maar ik heb de indruk dat het niet de bedoeling is dat Guido De Padt iets ernstigs doet in deze regering', zegt SP.A-fractieleider Bruno Tobback. 'Ik vraag me nog altijd af waarvan die man nu precies regeringscommissaris is. Dat is een door de regering betaalde troostprijs.'

LS : "Van Rompuy prévoit dix ans de galère"
Entre la crise financière et l’effet du vieillissement de la population, le Premier ose la vérité. Mais se veut rassurant. Dans un entretien exclusif accordé au Soir, le Premier ministre Herman Van Rompuy n’y va pas par quatre chemins : la prochaine législature et une très grande partie de celle d’après seront, hélas, marquées par l’effort budgétaire.
« Une très grande partie de notre déficit conjoncturel va se transformer en déficit structurel, entre autres, en raison du vieillissement de la population », annonce-t-il.
Faut-il s’en inquiéter ? Pour le Premier ministre, tout cela est surmontable. « Pour vous donner une idée, en 1981, on avait un déficit de 15 %. Aujourd’hui, on en a moins que la moitié », précise-t-il. « Tout cela pour dire qu’on connaît ce genre de problèmes, qu’on les a surmontés. Je suis totalement convaincu qu’on peut aussi franchir l’obstacle qui est devant nous. D’ailleurs, on n’a pas le choix. » Mais ce sera très long, prévient-il.
Anders gedacht : dat gesjoemel in procenten van het BBP werd K Meulenaere teveel. Hij vroeg zich af hoe men het BBP bepaald en stelde vast dat het eigenlijk maar natte vingerwerk is van de Nationale Bank. Gezien daar nogal wat politiek benoemden tussen zitten kan dat dus wel meevallen. Tijd om vast te stellen dat de staatsschuld 370 miljard euro bedraagt en helemaal niet kleiner is geworden in de laatste tien jaar.
Met zijn verwijzing naar 1981 neemt H Van Rompuy een risico. Zei onze grote specialist terzake … niet dat het toen veel gemakkelijker was dan nu wegens de globale economische situatie?

Buitenland

Over Perzië hoort men nog weinig. Leo de Vienne – Etterbeek met een interessante reactie op blog LLB: Vous avez raison, tout ce qui peut affaiblir le dictateur « nain » (humour iranien) Ahmadinejad est bon pour l’Occident. En effet, à cause ou grâce, c’est selon le cas, des/aux guerres d’Irak et d’Afghanistan, l’Occident a remis l’Histoire à l’endroit au Moyen-Orient, en déclenchant un « bouleversement » énorme. Il s’agit du retour aujourd’hui du sentiment « Perse », qui explique en partie la révolution actuelle iranienne. Les Iraniens sont des Perses, qui retrouvent via ces deux guerres et grâce à leurs influences culturelle / linguistique (le Farsi) et religieuse (ils sont le Centre du Chiisme) la puissance de l’Empire Perse. Cet Empire allait de l’Ouzbékistan au Liban en passant par l’Afghanistan, l’Irak et la Syrie et englobait aussi l’actuel Golfe Arabique, appelé autrefois : le Golfe Persique. Le retour du sentiment « Perse » recrée automatiquement les vielles inimitiés historiques.
Contrairement à ce que beaucoup de Forumistes pensent, l’ennemi historique des Arabes n’est pas son cousin Juif, car ce dernier a la même origine raciale (sémite) et linguistique (l’araméen, la langue maternelle de Jésus le Christ) qu’eux-mêmes. L’ennemi historique des Arabes est le Perse « Aryen ». Les Gouvernements Arabes et Al Quaïda sont tétanisés actuellement de redécouvrir la montée en force de la puissance Perse, qui fédère via le Farsi et le Chiisme plus de 300 millions de personnes. L’Occident ne doit plus se tromper sur son ennemi au Moyen-Orient. Les Irano-Perses sont nos alliés. Ils remettent déjà en place leurs « alliances »historiques avec la Russie et les peuples « Cosaques », avec la Chine, et avec L’Inde « Aryenne » également. Ils ont en Occident, un allié de poids, qui a toujours été fasciné par les « Aryens », à savoir l’Allemagne, pilier principal de l’UE.

Afghanistan: dodentol NAVO legers (juli 09):

United States 767
Britain 192
Canada 128
Germany 35
France 29*
Denmark 25**
Spain 25
Netherlands 19
Italy 15
Other nations 58

TOTAL: 1,293
** Figures supplied by Danish Central Command, includes one suicide.
* Figures supplied by French military.

An interesting letter in the Australian Shooter Magazine this week, which I quote: "If you consider that there has been an average of 160,000 troops in the Iraq theater of operations during the past 22 months, and a total of 2112 deaths, that gives a firearm death rate of 60 per 100,000 soldiers.
The firearm death rate in Washington, DC is 80.6 per 100,000 for the same period. That means you are about 25 per cent more likely to be shot and killed in the US capital, which has some of the strictest gun control laws in the US, than you are in Iraq.
Conclusion: "The US should pull out of Washington."

Apropos: ten tijde van de ‘grote legermaneuvers’ in Duitsland waren er méér doden en gekwetsten dan nu tijdens de vele buitenlandse ‘operaties’!

Mop van de week

Fientje was al enkele jaren de meid (voor alle werk) in de grote villa met enorme tuin van een directeur van een grote multinational. Ze vond dat het tijd was om opslag te vragen, en wendde zich dus tot de vrouw des huizes, de echtgenote van de directeur.Die was behoorlijk van stuur toen Fientje opslag vroeg. 'Waarom wil je een loonsverhoging?', vroeg de vrouw des huizes. 'Wel,' zei Fientje, 'daar zijn drie redenen voor waarom ik opslag vraag. De eerste is dat ik beter kan strijken dan u.' 'Wie heeft je gezegd dat jij beter kunt strijken dan ik?', zei de vrouw, behoorlijk op haar tenen getrapt. 'Uw echtgenoot, mevrouw.' 'Oh, zit dat zo ! En wat mag dan de tweede reden wel zijn?' 'De tweede reden is dat ik een betere kokkin ben dat u, mevrouw.' 'Nonsens, wie heeft je gezegd dat jij een betere kokkin bent dan ik?' 'Uw echtgenoot, mevrouw.''Is dat waar? En wat mag dan de derde reden wel zijn? 'De derde reden is gewoon dat ik veel beter ben in bed dan u, mevrouw.' 'Wablief? Wat zeg je? Heeft mijn echtgenoot dat gezegd?' 'Neen, mevrouw, dat heeft de tuinier gezegd.' Fientje kreeg prompt opslag.

Tot ziens,
Pjotr

Geen opmerkingen: