06 december 2008

Nieuwsbrief

Voor U Anders gelezen/geschreven

Verhofstadt en Leterme rollen zonder enige schaamte de rode loper uit voor Afrikaanse of Aziatische dictators, maar als de Dalai Lama komt, doen ze er alles aan om er voor te zorgen dat niemand het gezien heeft ...

Rik Van Cauwelaert (Knack) over Peter Vandermeerssch (hoofdredacteur DS en HNB):
Ik herinner me levendig de manier waarop de hoofdredactie van De Standaard toestond dat - door middel van een broodroofdreiging door de Paarse regering van premier Guy Verhofstadt - de pen van haar columnist Derk Jan Eppink werd gebroken. Collega Vandermeersch is toen, zonder een zuchtje van protest, door de knieën gegaan.

Politics.be:
Paul Geudens (GVA) vandaag in zijn commentaarstuk schrijft: "Ik zou nog weigeren te onderhande-len met landgenoten die de staat waarin zij leven, in het buitenland constant besmeuren en beschadigen. Hoe kan je nu praten over de toekomst van het land met mensen die er een duivels plezier in vinden hun gesprekspartners op de internationale scène met de billen bloot te zetten? We zijn toch niet masochistisch?"
Volgens Eric Donckier (Het Belang van Limburg) zit het probleem hem ook in de faciliteiten. "Die waren bedoeld om de Franstaligen de gelegenheid te geven zich te integreren en Nederlands te leren. Ze hebben hun doel gemist. Omdat veel Franstaligen geen Nederlands kunnen/willen leren. Omdat Vlamingen te snel geneigd zijn om dan maar Frans te spreken. De faciliteiten moeten weg. Maar dat kan niet omdat wij Vlamingen zo stom waren ze mee in de Grondwet te betonneren."
J. Segers Over de leegloop van Vl.Pro naar SP.A: Als uitsmijter nog een pikant vraagje: hoe moeten we die overlopers, die progressieve Vlaams-nationalisten die hun toevlucht zoeken bij SP.A voortaan noemen? Worden dat nu 'nationaal-socialisten'? Even slikken.

Carl Devos : Anciaux is een Anciauxist; Over de mogelijke overgang van Anciaux naar SP.A (in de redactie, VRT)
De SP.A is met het kartel gestopt omdat het te lastig werd om uit te leggen waarom de samenwerking met de links-liberalen nog zinvol was.
Het zou stom zijn mocht de socialistische partij in plaats daarvan nu de hele tijd moeten uitleggen waarom haar kopstuk zo vaak mag zeggen dat hij geen socialist is.


LLB : le dialogue de "Communauté à Communauté" piloté par Kris Peeters (CD&V) est en état de mort clinique - une réunion devant avoir lieu lundi a été purement et simplement annulée faute de participants.

Communautair dossier

Benoît Cerexhe (CDH), ministre en charge de l’Economie (Brussel), dégaîne: "Cette fois, dit-il, trop, c’est trop! Les Flamands refusent d’assouplir le régime des lois linquistiques. Et Bruxelles suffoque. Nous étouffons à toute une série de niveaux. Les lois linguistiques ne sont absolument plus adaptées à la réalité bruxelloise. Changeons cela!" … A quelques mois d’un scrutin bruxellois qui s’annonce déjà sanglant, avec, notamment, le FDF placé en embuscade, le CDH entend montrer que, lui aussi, peut faire vibrer sur la corde francophonissime.

LLB reacties (03/12) Over de discriminatie, Brussel en alles waarover we niet meer akkoord gaan
Karel-Geel : La Flandre ne veut pas dominer la Wallonie, mais elle ne veut pas non plus tolérer des ingérences continues dans les affaires internes de la Flandre par un minorité francophone hors de ses frontières. De là, on veut donner aux francophones (et aux néerlandophones) la possibilité de reprendre toutes les compétences fédérales qu'ils désirent. Pas plus, pas moins. C'est de droit de la sécession, qui part du principe que ce sont les citoyens qui décident eux-mêmes à quel niveau ils veulent déléguer des compétences. Si les francophones se méfient des Flamands, ils doivent demander un maximum de compétences. C'est une décision en toute liberté qui ne discrimine personne. Par contre, la 'démocratie' ou la voix de l'un vaut plus que la voix de l'autre n'est qu'une fausse démocratie. On en peut pas dire : "Nous nous méfions de vous, donc on a décidé de continuer à vous discriminer".

CD&V helemaal met de billen bloot?
Nadat Kris Peeters nauwelijks enkele dagen geleden nog verkondigde dat hij voor het einde van dit jaar deelakkoorden wilde en ‘dat hij niet met zich ging laten sollen’ volstond een oproep van Armand De Decker om verder te onderhandelen om opnieuw toe te geven: nu zijn deelakkoorden al goed als ze er voor de verkiezingen van juni 2009 zijn. Wat De Decker zei en zoals álle Franstalige politici tot nog toe veel geloofwaardiger is: (LLB) M. De Decker est cependant d'avis que rien ne sera décidé dans le cadre de ce dialogue avant les élections.

Binnenland

DS Isabel Albers (29/11) uit de memoires van W Martens) :
W Martens voor de spiegel: 'Ben ikzelf hiervoor verantwoordelijk'?
Persoonlijk voel ik mij er verantwoordelijk voor dat ik niet op tijd een einde heb gemaakt aan de 'regeringen die niet regeerden', zegt hij (Wilfried Martens) in een ontluisterend eerlijk moment.
Men neme dit citaat en passe het toe op de Wetstraat van vandaag. Op kousenvoeten hebben alle vijf de coalitiepartners van Leterme I deze week de illusie losgelaten om volgend jaar geen extra schulden te maken. Meteen mogen de talloze interviews waarin Bart Somers, Karel De Gucht of Yves Leterme een begrotingstekort 'onbespreekbaar' noemden, de vuilnisbak in. … Een relanceplan van om en bij de 3,5 miljard euro staat in de steigers. … In plaats van een gecoördineerd plan wordt een pizza gebakken met voor elke kleur een stukje: een beetje belastingverlagingen, een beetje extra aanpassingen aan de welvaart, een beetje versnelling van infrastructuurinvesteringen. …
Natuurlijk heeft deze ploeg één geldig excuus om tijdelijk een tekort te boeken. Als er de voorbije 50 jaar al een moment was om aan deficit spending te doen, dan is het nu. En de regeringen-Verhofstadt dragen een verpletterende verantwoordelijkheid omdat zij in een langdurige periode van historisch lage rente en hoge economische groei geld hebben uitgegeven in plaats van het opzij te zetten.
Wie van deze ploeg zal zich binnen een kwarteeuw afvragen 'hoe het allemaal zo sterk is kunnen ontsporen'? Wie staat voor de spiegel: 'Ben ikzelf hiervoor verantwoordelijk'?

e-knack en Kanaal Z: Dedecker belooft in februari met een aantal grote kleppers voor de LDD-kieslijsten naar buiten te komen. Op dit ogenblik kan hij dat nog niet doen, meent hij, "omdat mensen die zich tot LDD bekeren afgestraft worden. Zo mag acteur Karel Deruwe niet meer optreden in het Zuiderpershuis in Antwerpen omdat hij buitengesloten wordt door de politiek correcte socialistische familie." Broodroof: dat doet mij denken aan het Westers communisme in Oostenrijk én aan de Waalse PS.

DS: Davignon spreekt:
Wat vindt u zelf van de woordbreuk van de Nederlandse overheid?'Ik heb in mijn leven nog nooit zoiets gezien: drie regeringen die op zondagavond een akkoord afsluiten en de dinsdag bestaat het akkoord niet meer. In de politiek zijn er toch enkele regels waarvan men mag uitgaan. Als je die paar regels niet naleeft, dan valt je houding buiten de normale betrekkingen. Het is totaal vreemd wat daar gebeurd is. Het hoera van de Nederlandse overheid is totaal onaanvaardbaar.'
Moet een toekomstige raad van bestuur dat laten onderzoeken?'Sommigen zeggen dat de raad van bestuur Nederland tot de orde had moeten roepen, maar wat kon hij doen? De para's sturen? 1830 overdoen? Er was een mededeling van de eerste ministers van België, Nederland en Luxemburg. Dat moet men toch geloven? Tussen partners heb ik zoiets nog nooit gezien.'

Buitenland

Het is er opnieuw niet van gekomen … tja.


Mop van de week

Een secretaresse, een verkoper en hun manager vinden tijdens de lunchwandeling een oude olielamp. De manager wrijft de lamp op en er verschijnt een geest die zegt: 'Jullie mogen alledrie een wens doen'.De secretaresse gilt meteen: 'Ik wil naar de Malediven, heerlijk in de zon op het strand liggen.' Floep, weg is ze.De verkoper roept: 'En ik wil naar New York, met een portefeuille vol geld om te winkelen.' En hup, ook hij is ervandoor.'Jij bent aan de beurt,' zegt de geest tegen de manager...Die zegt: 'Ik wil die twee terug op kantoor na de lunch!
Moraal: Geef altijd voorrang aan je baas.


Tot ziens,
Pjotr

Geen opmerkingen: