13 februari 2009

Nieuwsbrief

Voor U Anders gelezen/geschreven

'Wir haben es nicht gewusst'
Vertelde kardinaal Danneels (Canvas) zoals voordien het Vatikaan een leugen?
DM Dirk Verhofstadt (wel geen adept van het katholicisme): De officiële bekendmaking van de rehabilitatie van Richard Williamson en drie andere ultraconservatieve bisschoppen gebeurde op zaterdag 24 januari (zie daarvoor 'Vatican Information Service', 19de jaargang, nr. 16). Het decreet werd drie dagen voordien getekend door de paus, maar niet bekend gemaakt. Diezelfde dag, woensdag 21 januari, werd het beruchte interview met Williamson uitgezonden op de Zweedse televisie. Daarin verklaarde hij dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog geen Joden in gaskamers zijn vergast, dat er 'overweldigende' bewijzen bestaan dat er nooit gaskamers zijn gebruikt en dat er 'slechts' 200.000 tot 300.000 Joden zijn omgekomen in de concentratiekampen van de nazi's. Die uitspraken deden onmiddellijk stof opwaaien in de pers. De Britse krant The Guardian (22 januari) en onder meer Il Giornale en Le Monde (23 januari) maakten melding van deze negationistische uitspraken. De opperrabbijn van Rome, Riccardo Di Segni, verwittigde op 23 januari het Vaticaan dat de rehabilitatie van de negationist Williamson zou leiden tot 'een diepe wonde' tussen de Kerk en de Joodse gemeenschap. Toch besloot het Vaticaan door te gaan met het decreet en maakte het een dag later officieel bekend.
Als ook een zeer gerespecteerde, wijze en boven alle verdenkingen staande aartsbisschop ook al een loopje neemt met de waarheid …
Een reactie van een lezer:Salahdinne EL AYOUBI, Antwerpen
Als Europa wérkelijk zo joodsgezind zou zijn, dan had ze de joden land geschonken binnen Fort Europa en geen gestolen land van moslims onrechtmatig aan hen gegeven om "er zelf vanaf te zijn". Het Vaticaan laat zien hoe Europa werkelijk denkt over joden!

(DS, DM) CD&V burgmeesters (Voeren en Alken) + Overijse gelieerde lijst rebelleren:
“Onze top heeft zijn woord niet gehouden, de N-VA deed dat wel."
Huub Broers: “Met het hart én het verstand weet heel de partij dat we opnieuw een kartel moeten sluiten. … De pijnlijke, georchestreerde breuk met de N-VA heeft voor een grote kater gezorgd.
Men heeft mensen opgeofferd, en het kartel opgeofferd, maar als je niet bereid bent om alles op te offeren, haalt dat niets uit. Je kunt je niet zomaar verschuilen achter de economische crisis om toch maar voort te doen. Het punt is dat bepaalde mensen in de CD&V-top gewoon niet verder willen met de staatshervorming."
Wat zou u de kiezer aanraden als het morgen verkiezingen waren? "Om N-VA te stemmen. Dat valt me niet makkelijk: ik ben al dertig jaar christen-democraat, in hart en nieren. Maar nu kan ik niet anders."
De top beseft dat maar al te best, alleen laten ze zich naar aloude CVP traditie weinig gelegen aan opstootjes van de basis zolang de macht wenkt. Nu Leterme blijkbaar zijn zinnen gezet heeft op de functie van Buitenlandminister en Kris Peeters zonder één vogel in de hand naar de kiezers moet, wordt het weer bibberen.
Commentaar van Michel Doomst, burgemeester Gooik: hij wijst erop dat de geest en het programma van het kartel nog lang niet dood is aan de basis. Maar om het vertrouwen nu op te zeggen, is het volgens hem te vroeg. … en hij voegt eraan toe: dat politiek "geen voetbal" is, "waar je na een aantal minder goede matchen de trainer vervangt".
Of de kiezers dat ook denken na bijna 24 maand ‘minder goede matchen’, het verlies van een geloofwaardige Leterme, …?
Anders gedacht: ik heb de stellige indruk dat veel goede partijmensen, zoals Michel Doomst, het zeer moeilijk hebben met wat er door de top allemaal beslist wordt. Leuk is anders, zker voor iemand die zich zo hard heeft ingezet voor de splitsing van BHV!
Dat Marianne Thyssen de zwarte piet blijft doorschuiven naar N-VA is ontroerend. Toch eens de bijlage lezen met de afspraken die indertijd gemaakt werden?


Wie zei dit?
“Politiek kan enkel geloofwaardig zijn als we zeggen wat we denken, en doen wat we zeggen. Komt daarbij dat het Vlaams-Nationalisme voor mij een levenshouding is waaraan ik met mijn voorzitterschap gestalte wil geven. Ik ben voor een onafhankelijk Vlaanderen binnen een federaal Europa. Ik geloof dat Belgie zich overbodig zal maken. Dit is geen separatisme. Ik stel gewoon vast dat de Belgische ballon leegloopt.”
Antwoord : Bert Anciaux als kersvers VU voorzitter ....

Communautair dossier
Hoe houden we België in de lucht? Landen wordt heel moeilijk, maar als de brandstof (de Vlaamse welvaart) op is zou het snel kunnen gaan. Een buiklanding of een crash?

Binnenland
e-Knack (04/02): Elio Di Rupo, een politieke kameleon?
Jean-Claude Vancauwenberghe: Jazeker. Net als een kameleon neemt hij de kleuren van zijn omgeving aan. En misschien is dat goed voor de partij, het zich constant aanpassen aan de publieke opinie. Maar wij regionalisten hebben toch wat meer ruggengraat. De regionalisten:
er is de zoon Collignon, er is Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt (PS), de man die volgens mij een van de grote regionalisten van morgen wordt, en in het Waals Parlement staat een nieuwe generatie regionalisten klaar.
De PS heeft die toegenomen regionale reflex weliswaar niet altijd in aanmerking genomen. Maar dat komt omdat Elio Di Rupo een politiek dier is, meer bepaald van de soort van de kameleons.
Bij kameleon Di Rupo is de grondlaag belgicistisch, maar de vlekken op zijn lichaam variëren afhankelijk van wat hij aanvoelt bij de publieke opinie. Nu en dan dijt de monarchistische vlek sterk uit, dan weer licht de vlek van de Franse gemeenschap op, en de laatste tijd verschijnt er weer een grote Waalse vlek, vooral sinds de politieke crisis op nationaal vlak, toen niemand wist of we niet op de finale breuk afstevenden.

Buitenland
Wilders mag Groot Brtittanië niet binnen … maar Ahmadinejad (de Iraanse fundamentalis-tische leider) wordt wel uitgenodigd door de Columbia university voor een tegensprekelijk debat. Zijn de Britten en met hen gans Europa dan toch zo bang voor de fundamentalisten, dan de vrijheid van een parlementslid van een EU staat hiervoor moet wijken?

Kadhafi neemt Somalische piraten in bescherming
NAIROBI 06/02 (DPA) = De Libische president en nieuwe voorzitter van de Afrikaanse Unie (AU), Moamer Kadhafi, heeft de voor de Somalische kust heersende piraterij verdedigd. De Keniaanse krant Daily Nation berichtte vrijdag dat Kadhafi de piraten in bescherming heeft genomen bij zijn kennismakingsbezoek aan het AU-hoofdkwartier in de Ethiopische hoofdstad
Addis Abeba.
Piraterij is een vorm van verdediging tegen de "gierige landen uit het Westen", zei hij volgens het bericht. "Dit is geen piraterij, maar zelfverdediging. Het is de verdediging van het voedsel voor de Somalische kinderen", verklaarde Kadhafi over de miljoenenbusiness verdiend door de afpersing van losgeld voor gekaapte schepen.
Pas donderdag werd na vier maanden een met 31 tanks geladen vrachtschip tegen een miljoenenbedrag vrijgegeven. Momenteel hebbenSomalische piraten een dozijn schepen in hun handen.

Mop van de week
Histoire congolaise
C'est l'histoire d'un Congolais qui veut se rendre en Belgique mais le problème est qu'il n'a pas de passeport, donc pas de visa.
Il a pris contact avec un type qui lui propose un faux passeport moyennant finance. Et le type lui demande donc de venir le lendemain avec une photo pour lui délivrer ce sésame. Arrivé à son rdv, le type lui demande : - quel nom veux-tu mettre sur ton passeport ? Leonardo di Caprio, lui dit-il !!
Le gars, les yeux grand ouverts lui dit : mais t'es fou, jamais tu ne passeras la douane avec un nom de célébrité !
L'autre insiste : Je m'en fous, je pars pour l'Europe et je veux un nom de star !
Le gars n'essaye plus de le dissuader et finit par inscrire le nom sur le passeport.Le jour venu, Leonardo se rend à l'aéroport de Kinshasa et passe la douane sans problème, avec un billet coincé entre deux pages. Arrivé à Bruxelles, il se rapproche du douanier et lui tend son passeport. Le douanier le regarde sous toutes les coutures, le dévisage plusieurs fois, hésite une fois, deux fois et fini par lui rendre son passeport en l'invitant à passer.Le douanier reste quand même perplexe et pour se rassurer, frappe à la glace de son collègue et lui demande: Dis moi Albert, le Titanic, il a coulé ou il a brûlé ?

Tot ziens,
Pjotr

Geen opmerkingen: